„ДА ЗА ДИМИТРОВГРАД” С ДЕКЛАРАЦИЯ НА СТЕФАНОВДЕН

контакти

[quote]ДА СЕ ЗАПАЗИ МУЗИКАЛНАТА ПАРАЛЕЛКА В СОУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ”, ЗОВАТ ОТ КОАЛИЦИЯТА[/quote]

С декларация за запазване на музикалния клас в СОУ „Васил Левски” навръх именния ден на лидера си Стефан Димитров излезе коалиция „Да за Димитровград”. Не приемаме изявленията на инспектори от Регионалния инспекторат, че тази паралелка няма бъдеще, още по-малко желанието им тя да бъде безвъзвратно закрита, се казва в разпространената позиция. Кои са образователните служители и по какъв повод е изявлението им, от коалицията не конкретизират. Запитана по телефона имена не успя да каже и председателят на съветническата група Катя Панева. Миналата година се говореше за такова нещо. Сега се говори още повече. За да го предотвратим, решихме да алармираме обществото своевременно, обясни тя.

В декларацията „Да за Димитровград” синтезира историята на музикалното обучение в елитното някога СОУ „Васил Левски”, ролята на педагозите за запазване на духовността и готовността им от следващата учебна година да преподават безвъзмездно на децата от 1 до 8 клас музика..

Емблемата на училището е лира и четки за рисуване. За съжаление, паралелките по изобразително изкуство отдавна ги няма. Ако сега се премахне и профил „Музика”, то най вероятно емблемата трябва да бъде банкнота, защото ние подозираме, че в „орязването” на тази паралелка отново, както навсякъде в живота, става въпрос за икономия на пари. Но, госпожи и господа, нека не забравяме, че когато икономисваме пари за сметка на децата – това излиза безвъзвратно скъпо за бъдещето на България. А, ако пък водещи тук са някакви междуличностни конфликти, ние сме хората, които трябва да ги прекратим категорично, заставайки на правилната страна – на страната на децата, на страната на учителите, на страната на училището.

Призоваваме всички общински съветници да подкрепят нашата декларация до РИО – Хасково и до МО в името на децата на община Димитровград!, завършва декларацията.

[box_info]За всяка болка има лек – Аптека ГЕЧЕВДимитровград,  булевард „Трети март”  № 9[/box_info] 

 

 

 

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук