„ДА ЗА ДИМИТРОВГРАД”: ПРОЕКТЪТ ЗА НОВ ПЪТЕН ВЪЗЕЛ – ДОБЪР, НО НЕ СЪВСЕМ

жп надлез Димитровград
контакти

За ново преразглеждане на проекта за изграждане на новия пътен възел, обхващащ жп надлеза и водната кула се обяви председателят на общинския съвет  Стефан Димитров. Според него това ще бъде „гореща“ точка не само на предстоящата сесия, но и за цялостното развитие на Димитровград.

Мнението подкрепи общинският съветник от коалиция „Да за Димитровград“ – Иво  Георгиев, член на постоянните комисии по транспорт и съобщения и строителство и комунални дейности.

Визуално погледнато имаме много добър проект, който ще извежда трафика. Би трябвало обаче да се сложи още едно кръгово или т. нар елипса но новата автогара, за да може да има обратен завой на бул. „Димитър Благоев“. Според проекта той ще бъде еднопосочен от бившето кафе „Марая” до ул. „Ромен Ролан“, а следващата част до спортната зала – двупосочен. Това е добре, ако идвате от кръговото на „Тракия”. Ако идвате обаче от „Хасковска” и искате да стигнете до някой от търговските обекти по булеварда, трябва да се обикаля доста. Разочарован съм от администрацията, тъй като исках да присъствам на обсъжданията, но не получих покана, каза Георгиев. Според него проектът е приемлив и няма да бъде спиран, но ще настоява с колегите си да се направят корекции.

Идеята е през следващите месеци до края на годината да се подготви новия проект, на януарската сесия да се приеме, впоследствие да се изкарат строителните разрешения и през март да започнат същинските дейности.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук