„ДА ЗА ДИМИТРОВГРАД“ ОЩЕ ПИШЕ СИГНАЛ ДО ПРОКУРОРА ЗА СЛУЧАЯ В КРУМ

контакти

Коалиция „Да за Димитровград” ще подаде сигнал до прокуратурата по случая с оказвания от висш член на ГЕРБ политически натиск върху кандидата на БЗНС за кмет на село Крум – Дима Георгиева. Това се каза на пресконференция в средата на юли, с участието на Стефан Димитров, зам.-председателя на областното ръководство на БЗНС Леко Леков и кандидата Георгиева.

Запитан за развитието, почти месец след обявяването на намерението, Димитров отхвърли,  подаване на сигнал от Коалицията. Не ние, жалба може да подаде само лицето, което е засегнато. Подготвили сме нещата, избор на Дима Георгиева е да подаде или да не подаде жалба. Може да попитате нея. На всеки един, който има проблеми, сме готови да съдействаме, да му подготвим документите, коментира председателят на ОбС, който бе водач на „Да за Димитровград“ на местните избори през 2011 г. За повече информация Димитров посочи Леко Леков.

Той, от своя страна също отхвърли твърденията, че коалицията ще подава сигнала до прокурора, макар да бе заявено точно така. Има разлика между подаване и подкрепа, заяви той. По думите му самата кандидат-кметица се разколебала дали да подава сигнал за натиска, защото след пресконференцията, вече, нямало натиск, обаждания, нарочни проверки, с две думи – всичко било спокойно.

Леков отрече и хипотезата, че изявленията за сигнала до прокуратурата звучат като предизборни внушения. Така, за добро или не, обществеността никога, може би, няма да разбере името на висшия представител на местния ГЕРБ, обадил се със заплахи към Георгиева. А и дали въобще има такъв, е въпрос, който при това развитие резонно възниква.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

  1. А защо прокурора не направи проверка на замарсяването на въздуха от комбината на мамин Стефчо?

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук