Дафина Пфиртер с пореден жест на благотворителност

Пореден жест на благотворителност за потребители на социални услуги направи дългогодишният дарител и почетен гражданин на Димитровград Дафина Пфиртер.

Придружена от съпруга си Хайнц, днес те бяха в Центъра за настаняване от семеен тип и Защитено жилище в Димитровград.

За центъра те осигуриха сушилня, от каквато имат нужда, а за 23-те потребители на двете социални услуги – обувки, както и други по-дребни неща.

Дарението съвпадна с отбелязването рождения ден на един от потребителите – Митко, който днес навършва 30 години.

Дафина и Хайнц

Спазихме традицията с моя съпруг Хайнц, посещавайки този дом отново. През последните години организирахме и екскурзии, но тази ще пропуснем, заради пандемията, сподели дарителката. От доста време тя живее в Швейцария, но почти всяка година идва в Димитровград, с който е неразривно свързана.

Дафина Пфиртер и семейството й организират благотворителни акции от далечната 1997 г. Първата е за закрития преди време Дом за деца без родители в Скобелево и последвали за ред други социални институции в Димитровград и района.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук