Дарове на първото новородено занесе именикът Иво Димов

Дарове на първото новородено в Димитровград за 2019 година занесе кметът Иво Димов, който е именик днес, на Ивановден. Градоначалникът пристигна в Родилното отделение заедно със секретаря на Общината Венета Стоименова. На бебето той подари юбилейна монета и голям мечок, като за момче, а на екипа на отделението подари торта. Пожела му здраве и щастие и поясни, че от 2015 г. насам това е първото момче, което се ражда като първо бебе в Димитровград.

За родителите Яница и Николай това е първо дете, избрали за него името Кристиян, което се появи на бял свят на 3 януари. Общо 3 са родените в димитровградското Родилно отделение деца до момента през тази година – две момчета и момиче.

Кметът Иво Димов припомни, че родителите на всяко новородено могат да получат еднократна финансова помощ, в размер на една минимална работна заплата. За целта, в рамките на три месеца, трябва да подадат заявление в Общинска администрация.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук