ДАРОВЕ ЗА ПЪРВОТО НОВОРОДЕНО ЗАНЕСЕ КМЕТЪТ ИВО ДИМОВ

Дарове за първото новородено в Димитровград занесе кмет Иво Димов. Днес той бе в Родилното отделение на МБАЛ „Света Екатерина“, заедно със секретаря на Общината Венета Стоименова. Те, както и екипите на медиите, бяха с маски, заради усложнената грипна обстановка.

Както писахме, момиченце е първото родено в Димитровград за 2017 г. бебе. То се появи на бял свят на 1 януари, за радост на майка му Рени Желева и бащата Веселин. За рожбата си те избраха името Габриела. За Рени това е първо раждане. На 1 февруари родилката ще навърши 23 години.

Гостите посрещна завеждащият Родилно отделение д-р Нина Четалова. За нея и екипа на отделението имаше торта, с изображение на щъркел и с пожелание да се раждат повече деца през тази и следващите години. За първото новородено даровете са комплект монети и плюшен мечок.

442 са родените през 2016 г. деца, с постоянен адрес в Димитровград. 224 от тях проплакаха в Родилното отделение на МБАЛ „Света Екатерина“. Градоначалникът припомни, че родителите им могат да кандидатстват за еднократна финансова помощ, в размер на една минимална работна заплата, отговаряйки на определени условия.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук