Дарителска акция стартира за учителя Живко Русев в Димитровград

контакти

Дарителска кампания „Надежда за г-н Живко Русев“ стартираха негови близки, бивши, настоящи ученици, колеги и съпричастни граждани на Димитровград. Средствата са необходими за операция и последваща терапия след като му е поставена тежка диагноза за онкологично заболяване.
Пътят е труден и дълъг, но когато не си сам е по-лек, коментират организаторите на дарителската кампания.
Акцията стартира с дарени 5000 лв., събрани от кутии, поставени в обекти при кампанията „Усмивка за Йони“ и от тази на вокално студио „Южняче“ на стойност 4940 лв + 60 лв. от дарител.
Йони направи изследванията си в Турция и нужните пари за него са събрани към момента.  Набраните благотворително от димитровградчани за лечението му средства е редно да са в помощ на друг наш съгражданин. За радост, доста време нямаше нуждаещ се. За съжаление обаче, сега един човек, с огромно „Ч“, един будител, дал много за децата ни, за нас, за града ни, има нужда от помощ и това е г-н Живко Русев! Кампанията продължава и с решение на комисия тези пари ще бъдат преведени по дарителската му сметка, съобщават организаторите.
Благотворителна акция в помощ на Живко Русев организира и Лигата по Мини футбол на Димитровград. В продължение на два кръга от пролетния полусезон отбори, фенове, любители, ученици, ветерани на футбола и много други се включиха в каузата. Събраната от тях сума е 3 415 лв. От Лигата знаем и сме сигурни, че Живко Русев ще спечели предстоящия негов мач, като му желаем успешна операция и бързо възстановяване, коментират те.

Живко Русев в момента работи като преподавател по „Български език и литература“, главен учител е в СУ „Любен Каравелов“ в Димитровград. Завършил е „Българска филология“ в ПУ „Паисий Хилендарски“ в Пловдив. Преди да започне работа като учител, години наред е журналист, част от екипа на в. „Димитровградска правда“. Той е на 62 години, семеен, баща на две вече пораснали деца, като съпругата му Маргарита Никова също е преподавател. Тя е и единствената дъщеря на димитровградския поет Ангел Ников (1932-2016), автор на 22 книги, удостоен през 2012 г. с националната литературна награда „Пеньо Пенев“.
Живко Русев е бил и общински съветник в Димитровград, както и част от ръководството на Клуба на дейците на културата в града. Многократно е представял книги на местни автори и е откривал изложби, организирал е тематични открити уроци, публикувал е в регионални и национални издания.
Кутии за дарения са поставени към момента в 4 обекта в Димитровград:
Кв. „Толбухин“, касата на „Изипей“, до Хасковска спирка
Кв. Толбухин, магазин „Гьоков и дъщери“
Магазин „Арда“
Аптека „Здравкова“
В социалната мрежа е създадена публична група „Надежда за г-н Живко Русев“, където организират и онлайн благотворителни търгове.
Дарителска сметка:
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК
BG81UNCR70001525664179
BIC UNCRBGSF
Живко Колев РусевПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук