ДАРЕНИЕ: ДЕТСКО ОТДЕЛЕНИЕ СЕ СДОБИ С ПЛОЩАДКА ЗА ИГРА

контакти

Детско отделение към МБАЛ „Света Екатерина“ вече разполага с площадка за най-малките, която бе открита днес. Придобивката е дарение от българката от швейцарски произход Дафина Пфиртер, на стойност 1500 лв. За средствата тя обясни, че не са само нейни лични и на семейството и, но помощ е дошла също от приятели и швейцарска фондация. На площадката има люлки, катерушки и други съоръжения за децата. Към дарението влизат пейки и сенник, които се намират на терасата на отделението. Има също количка за визитации за най-малките пациенти на Детското. Идеята е през времето пространството на къта да се увеличава. Повод за събитието бе навечерието на 1 юни – Деня на детето.

Временният управител на здравното заведение д-р Здравко Наков каза, че има и допълнителна дарена сума. Предстои да се прецени от какво ще има нужда. Вероятно ще бъдат закупени климатици и телевизори за стаите.

Мисля, че ще имаме и други поводи да се съберем, заяви Дафина Пфиртер. За децата имаше лакомства, балони и, разбира се, торта. Д-р Наков каза още, че така ще се подобри престоя на малчуганите. Отделението разполага с 20 легла. Хоспитализирани за момента са 12 деца. Най-малкото е на година и седем месеца, най-голямото – на 12.

През миналата година Пфиртер дари на отделението апаратура за медицински манипулации. Предвидила е средства и за Социално-учебно професионален център /СУПЦ/. Днес ще говори с директора Юлия Сертева, за да се запознае с нуждите. В средата на май помогна на жена от центъра, на която бе извършена операция от коксартроза. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук