Данъчни проверили пазара в Димитровград

Инспекторите установили 29 нарушения. Запечатали 10 обекта

контакти

Данъчни от звеното за фискален контрол в НАП провериха най-големия открит пазар на Балканите, който се намира в Димитровград, съобщават от Приходната агенция.

Акцията, срещу укриването на приходи и неспазване на законодателството, се е провела на 25 февруари, неделя. Инспекторите от НАП проверили 32 обекта, като са установени 29 нарушения. Общо 10 от констатираните нередности са за неиздаване на касова бележка, при 6 обекта е имало разминаване между маркираните на фискалното устройство суми и наличностите в касата, други не са притежавали свидетелство за регистрация или издавали документи за продажба без необходимите реквизити.

На 10 от търговците е наложена административна мярка „запечатване на обект“. Екипите на „Фискален контрол“ направили 16 инвентаризации, като преброили и описали стоките и изискали документи за произхода им и фактури.

Проверките на приходната агенция продължават, като целта им е да предотвратят опитите за неотчитане на приходи и да предпазят потребителите от недобросъвестни търговци. От НАП препоръчват на гражданите да изискват касова бележка при покупка на стоки и услуги, като по този начин те ще гарантират потребителските си права и ще намалят риска търговците да укриват приходи.

Потребителите могат да проверят фискалния си бон и дали той е получен в сървърите на НАП, като използват мобилното приложение на приходната агенция – NRA Mobile, достъпно за Android и IOS устройства, припомнят данъчните.

Сигнали за неиздаване на документ за продажба гражданите могат да подават на телефони: 02 9859 6801 или 0700 18 700, на цена, съобразно тарифата на съответния оператор. Повече информация за възможностите за връзка с приходната агенция може да се намери в сайта на НАП.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук