Дали на измамник 430 000 долара за медицинска апаратура, профукал ги

контакти

40-годишен турски гражданин получил 430 000 щатски долара, за да закупи медицинска апаратура, но се оказал измамник и профукал парите. Той бил обявен за международно издирвано по линия на ИНТЕРПОЛ с червен бюлетин, въз основа на Заповед за задържане от съдебните власти на Киргизстан, с цел арест и екстрадиция.

Информацията съобщават от Окръжен съд – Хасково, който взе мярка за неотклонение „ временно задържане за срок до 40 дни“ по отношение на гражданина. Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив.

Задържаният се издирва за наказателно преследване за извършено престъпление за измама, през април 2016 г. Под предлог да закупи диагностичен медицински апарат, получил от ръководител на медицински център парични средства за сума от 430 000 щатски долара. Получените пари използвал за лични нужди, с които причинил на потърпевшата материална щета в особено голям размер.

Снимка: архивПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук