ДАДОХА ВТОРИ ТАБЛЕТ СРЕЩУ СМЕТ. ТОМБОЛАТА ПРОДЪЛЖАВА И ЗА ТРЕТИ

контакти

Втори таблет получи късметлия от Димитровград от томболата, организирана покрай Рециклиращия център за отпадъци и опаковки. Наградата получи Маргарита Манолова. Пликът с нейното име изтегли  Иво Георгиев, който е председател на Асоциацията на рециклиращата индустрия.

Пуснахме четири плика за участие в томболата. Аз представлявам моите племенници Елица и Костадин, които са на 9 и 7 години. Не знам как ще си разделят таблета. Ще пуснем пак и за следващото издание. Може пък пак да спечелим, коментира Маргарита Николова.

Следващата – трета поред томбола, стартира от 1 март. Желаещите могат да се включат в нея до 13 май, когато ще бъде изтеглен още един печеливш. Урната се намира на първия етаж в общината. За целта трябва се да пуснат минимум 50 пластмасови  pet бутилки, кен или стъкло в Рециклиращия център, намиращ се до бившето АПК в Димитровград. За участие се ползват бележките от машината.

Центърът заработи през октомври. Оттогава до този момент в него са изхвърлени 17 711 опаковки. От тях – 12 785 pet бутилки, 1376 кен, 3550 стъкло. На съоръженето има подробна инструкция как се работи с него и какви видове опаковки могат да се изхвърлят. Случва се отвреме-навреме машината да блокира. Когато това стане, тя изпраща имейл за повреда. След като той бъде видян, се праща човек да отстрани проблема. 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук