ДАВАТ 13 МЛН. ЛЕВА НА ДИМИТРОВГРАД ЗА ВОДЕН ПРОЕКТ

Канализационна мрежа на Димитровград
контакти

На 9 ноември кметът на община Димитровград Иво Димов ще подпише в Министерството на околната среда и водите договора за безвъзмездна финансова помощ по проект „Реконструкция и изграждане на канализационна мрежа на гр.Димитровград – десен бряг”. Проектното предложение се реализира по Опреативна програма „Околна среда” 2007 – 2013 г. Общата му стойност е в размер на 13 274 503 лв.

Целта на проекта е реконструкция и доизграждане на канализационната мрежа, която да гарантира съвместимостта и с новоизградената пречиствателна станция за отпадни води и да се осигури оптималното и натоварване. В резултат на това да се предотврати замърсяването на река Марица и подпочвените води.

Дължината на канализационната мрежа за подмяна е 4219 м и ще обхване 14 улици. Предвижда се изграждане и на 1917 м водопроводна мрежа.

Срокът за изпълнение на проекта е до 31 декември 2014 г.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук