ДАВАТ НА ОБЩИНСКИТЕ БОЛНИЦИ ПАРИ ЗА СПЕШНИ ПАЦИЕНТИ

МБАЛ Света Екатерина
контакти

За първи път общинските болници ще получат заплащане за оказване на консултативна помощ на спешни пациенти. Сред тях е и МБАЛСвета Екатерина“, съобщи временният управител д-р Здравко Наков.

Подписахме договор с министерството на здравеопазването за дейността на пациенти в Центъра за спешна медицинска помощ. От дълги години общинските лечебни заведения водим преговори, пращаме писма и сигнали. Държавните болници имат такова заплащане, коментира временният шеф.

На МБАЛ „Света Екатерина“ министерството отпуска 30 хил. лв. за годината. Д-р Наков не коментира дали тези средства са достатъчни. Само каза, че това е добър вариант за компенсиране на разходите по тази дейност.

Става дума за пациенти, които не са хоспитализирани, но попадат по един или друг начин със спешни заболявания в лечебното заведение. Биват консултирани от персонала, правят им се изследвания, манипулации и т. н. Тази дейност досега не беше покривана.

Друга новост за димитровградската болница е свързана с подписване на договор със здравната каса за извършване на строго специализирани дейности в болничната помощ. Отнася се за тези, които не могат да бъдат извършвани при извънболничната помощ. Такива от тях, при които се налага хирургична намеса например. Чрез подписания договор тези дейности ще могат да бъдат извършвани в отделенията и финансирани от здравната каса. 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук