ДАВАТ НА „БИЛЛА“ СРОК ДА СИ ИЗЧИСТИ БУРЕНЯСАЛИЯ ПАРКИНГ

контакти

[quote]ДАТАТА – 12 ЮЛИ, ПОСЛЕ ПЕРИОДИЧНА ПОДДРЪЖКА ИСКА ОБЩИНАТА[/quote]

Билла“ има срок до 12 юли да си разчисти буренясалия паркинг, преди да бъдат приложени съответните законови мерки. Това става ясно от изпратено писмо от общината до директора на изпълнителната компания Ерих Сухи. В него се казва, че възпрепятствания достъп до паркинга е довел до избуяване на треви. Това придава неприветлив и занемарен вид на зоната, създава предпоставки за наличие на насекоми и влечуги.

„Магазин „Билла” е разположен в централна градска част, в най-оживената търговска зона на града и е недопустимо превръщането на този обект в изоставена и буренясала площадка. Считаме, че доброто поддържане е част от имиджа на компанията, която Вие управлявате“, се казва в изпратеното от кмета писмо до изпълнителния директор. Общината настоява дружеството да организира периодична поддръжка.

Хипермаркетът затвори от началото на годината. През този период площадката е безлюдна, паркингът затворен с бариери. През студените месеци проблем нямаше. От пролетта и настъпилото лято обаче, тревите бурно започнаха да растат, заемайки плаца. С времето ще стават още по-големи, ако не се вземат мерки. Не е по-различно положението по страничните краища на сградата, прилежащи към нея.

Преди време проверка показа, че земята принадлежи на „Билла“. Следователно, задължение на компанията е да поддържа терена. Дали ще се съобразят със срока, ще организират ли периодична поддръжка, предстои да се разбере. 

 



Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

  1. От Билла са големи мърлячи. Още след откриването половината дървета пред магазина изсъхнаха, паркингът никога не е бил поддържан. След затварянето мангали откраднаха решетки под бариерите, , откраднаха пейката пред входа, дори телефонната кабина. Като капак на всичко се сгромоляса облицовката под козирката на входа. От Била имаха голям късмет, че магазинът вече беше затворен и нямаше хора, иначе щеше да има поне десетина жертви. След падането на металната облицовка се видя, че многотонната конструкция е закрепена с тънки като тел щифтове. От Билла освен мърлячи са и големи будали, можеха да отдават помещенията и паркинга под наем, но и това не направиха.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук