Дават Димитровград за пример в среща на върха на Мрежата на балканите градове

Димитровград като пример за най-добра практика за регионално и трансгранично сътрудничество представя кметът Иво Димов, в срещата на върха на Мрежата на балканските градове Β40. Община Димитровград е единствената, спечелила по два проекта по програмите за трансгранично сътрудничество с Гърция и Турция.

Срещата се провежда в Атина от 22 до 24 януари. В нея участват кметове и институции от всички балкански държави. Сред тях са Дарио Нардела – президент на Eurocities и кмет на Флоренция, генералния секретар на Eurocities Андре Собджак, Кордейро Васко Алвес от Европейския комитет за регионално развитие, кметовете на Атина, Истанбул, София, Тирана, Скопие, Сараево, Констанца, Котор и други.

Пред участниците се представят годишният доклад за дейността на Мрежата B40, резултати от дейността на работните групи и стратегически документ за градска дипломация и стратегически план на Мрежата B40.

На срещата на върха ще се извърши и официалната церемония по предаване на председателството. В програмата са планирани двустранни срещи между кметове и заседания на работни групи, както и представяне на визията за развитието през 2023 на Мрежата на балканските градове В40.

На снимката: Среща в София на Мрежата на балканските градове В40, проведена в края на юни месец 2022 г.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук