ДАВАТ ВАУЧЕРИТЕ ЗА ГОРИВА НА ЗЕМЕДЕЛЦИ

контакти

Министерството на земеделието и храните стартира кампанията за предоставяне на държавна помощ „Намалена акцизна ставка върху газьола, използван при първично селскостопанско производство чрез предоставяне на ваучери за гориво”.

Заявления се приемат от 2 януари до 3 февруари 2014 г. в общинските земеделски служби. Помощта е в размер на 84 млн. лв. и ще се предоставя под формата на намалена акцизна ставка чрез система от ваучери за компенсиране на част от разходите на земеделските производители за газьол, използван в първичното производство на земеделска продукция.

Могат да се възползват всички регистрирани земеделски производители, обработващи площи със земеделски култури и отглеждащи животни, от които се получава първична селскостопанска продукция.

Отпускането на помощта ще става на два етапа. Първоначалните декларации се приемат в общинските земеделски служби срещу лична карта и талон за регистрация като земеделски производители. В тях фермерите заявяват прогнозни данни за годишното потребление на гориво за обработваемите площи по видове култури, брой животни и т.н.

С ваучерите за гориво стопаните могат да закупят от бензиностанциите газьол. Те не се разменят срещу пари.

От началото на тази година земеделските производители трябва да водят дневник по образец за изразходваното количество гориво. В него трябва да записват предприетите агротехнически действия по обработката на почвата и/или инициативи, свързани с отглеждането на животните.

Необходимите документи за кандидатстване могат да бъдат намерени на интернет страницата на МЗХ. Информация може да се получи и от Областен информационен център – Хасково. Той се намира на бул. „България“ 140, ет. 1, Бизнес Център II, тел./факс 038/ 622263, имейл: [email protected].  

[box_info]За вашия спокоен и успешен бизнес – счетоводна къща АКАУНТ[/box_info]  

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук