ГЪБАРКАТ ДПС С НАЕМА, ЗА ДРУГИТЕ ПАРТИИ – ТЪНКО

контакти

ДПС ще плаща по-висок наем за ползване на помещение, общинска собственост. По-тънко за същите нужди ще минат ГЕРБ, БСП и РЗС. Четири докладни прие местният парламент в Димитровград за предоставянето на помещения за нуждите на общинските ръководства на партиите. Договорите за отдаване под наем на посочените изтекоха с края на 41-то Народно събрание.

Първата записка се отнасяше до ДПС. Прието бе предложението на съветничката от сесийната група на „Да за Димитровград“ –  Катя Панева, движението да заплаща по 2 лв. кв. м. По следващите точки нещата тръгнаха по подобен, но се развиха по различен начин. За помещението на ГЕРБ съветничката отново оферира същата сума. То обаче бе отхвърлено. Същата ситуация се случи с наема за социалистите. И по тази докладна Катя Панева предложи 2 лв., но отново не мина. Дойде време за РЗС. Този път нейният колега Иво Георгиев изрази мнение за квадратен метър да се заплаща по 3 лв., но гласовете „за“ не бяха достатъчни. Отново съветничката реши да предложи наем на квадрат с лев надолу, но за пореден път изходът бе същия. Ситуацията предизвика изненада и усмивки сред част от местните парламентаристи.

Така, на практика, ДПС остава най-ощетено, защото ще заплаща с 1,32 лв. повече от политическите си опоненти. ГЕРБ, БСП и РЗС ще отделят за наем 68 стотинки. Сумата е определена с предишно решение на местния парламент. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук