ГРИПЪТ УДРЯ В КРАЯ НА ЯНУАРИ?

контакти

Обичайната за всяка зима грипна вълна най-вероятно ще достигне България към края на първия месец от Новата година, допускат епидемиолози. Очакванията са през сезона вирусът да порази между 300 и 900 хил. човека.

Грипната вълна вече е започнала в САЩ и се очаква скоро да достигне Западна Европа, а после да се пренесе и в Източна, коментира по Нова телевизия Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор.

Припомнянето на медиците е, че най-ефикасна защита срещу грипа са противогрипните ваксини, които обаче трябва да се поставят преди човек за се е разболял. Освен това превенцията вероятно ще се затрудни, ако се изпълнят предположенията три от познатите вируси да засегнат България. Освен това един от щамовете е мутирал дотолкова, чуе е придобил защита от използваните ваксини.

Въпреки това, съветите са, поне рисковите групи – деца, възрастни и хронично болни хора, да се ваксинират преди настъпване на болестта. За останалите, превенцията е прием на повече витамини и имуностимулатори. Не е препоръчително и присъствието на места със струпани хора.

Основните симптоми на грипа са високата температура, обща отпадналост, болки в главата и мускулите.

Снимка от www.bolime.net

olea-625-50 ban tivibearings ban

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук