Грипът отстъпва от област Хасково

контакти

Грипът отстъпва от област Хасково. В региона бе обявена епидемия, в сила за периода от 1 до 5 февруари. Най-вероятно тя няма да бъде продължавана, но предстои да бъде решено.

Малко над 224 на 10 000 души бе заболеваемостта за периода 29 януари – 4 февруари, според данните Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ).

За сегашната седмица се посочва, че е 178 на 10 000 души, което е съществен спад. Епидемичната стойност за региона е 255 на 10 000.

Към момента в региона грипът най-много е засегнал възрастови групи 5-14 години – 43 човека и 30-64 години – 29 човека, сочи справката на НЦЗПБ.

Малко по-късно от Регионалната здравна инспекция съобщиха, че предвид намаляващата заболяемост от грип и остри респираторни заболявания, се прекратяват въведените противоепидемични мерки.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук