ГРИПЪТ ЗАОБИКАЛЯ ХАСКОВО И ДИМИТРОВГРАД, ЗАСЕГА

newbeautyГрипът заобикаля Хасково и Димитровград, засега. Епидемия се обявява, когато има заболяване на 288 души, на 10 000. Към момента са регистрирани 120 случая. През миналата седмица те са били 100.

Надяваме се така да продължи, но не можем да кажем как ще се развият нещата. През следващата седмица ще имаме нови актуални данни. Те ни се предоставят от личните лекари, коментира д-р Соня Димитрова, директор на Регионална здравна инспекция /РЗИ/ Хасково.

В последната седмица има завишаване на хората, оплакващи се от вирусни инфекии. Ако преди това през кабинета минаваха по 4-5 на ден, сега е двойно – по десетина на ден. Така е и по другите кабинети. Въпреки това, сме далеч от епидемия, уточни общопрактикуващият лекар д-р Даниела Филипова.

Според нея, повишаване заболеваемостта може да има в следващите дни, тъй като учениците бяха във ваканция, но сега тръгнаха на училище. По-масовите срещи на децата и колективите, вероятно, ще даде отражение на процесите.

Междувременно, продължава да расте броят на заболелите от грип в страната. В Стара Загора епидемия е обявена от 5 февруари. Пет области – Пазарджик, Габрово, Видин, Сливен и Ямбол са пред обявяване на такава, като става дума за т. нар. „свински грип“.

Грипът се характеризира с висока температура и главоболие, с последващо появяване на кашлица. Специалистите препоръчват, при подобни симптоми, да се вземат мерки. В противен случай е твърде възможно да възникнат усложнения.

tivibearings banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук