Грипът заобикаля региона, засега

контакти

Грипът заобикаля региона на Хасково, засега. Все още заболеваемостта в областта е ниска и няма основания да се обявява грипна епидемия.

Като резултати, много сме надолу. Колегите всеки ден подават информация за брой регистрирани заболели. За да се обяви епидемия, трябва да имаме 255 болни на 10 000 човека. Към края на миналата седмица резултатите сочат под 150 заболели от грип на 10 000, съобщи д-р Соня Димитрова, директор на Регионална здравна инспекция /РЗИ/ в Хасково.

Въпреки че регионът изглежда далеч от обявяване на грипна епидемия, положението може да се промени бързо. От 15 януари такава е обявена за територията на съседната област Стара Загора. Преди дни, пък, бе обявено, че областите Пазарджик, Ямбол, Бургас и Силистра са близо до обявяване на грипна епидемия.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук