Грипните ваканции няма да са това, което бяха…

контакти

Занапред, когато се налага да бъдат обявявани, грипните ваканции няма да протичат както досега, след опита, който се придоби в дистанционното обучение.

Ще предложим, в Закона за предучилищното и училищното образование – обучение в електронна среда да се случва и по време на грипни ваканции. Това, цитиран от агенция „Фокус“, каза министърът на образованието Красимир Вълчев, по време на заседанието на Комисията по образование, в отговор на въпрос на народен представител.

Обучението в електронна среда и чрез електронни ресурси е неизбежно да се прилага в бъдеще. То стартира успешно благодарение на ситуацията, благодарение на усилията, които бяха положени от учителите, основно благодарение на добрата ангажираност от родителите, но то си има своите дефицити. В никакъв случай не може да замести присъственото обучение в училище, заяви министърът.

По думите му, в бъдеще, ако трябва да се провежда електронно обучение, то в много по-голяма степен трябва да бъде синхронно. Това, което трябва да се направи, е да се уреди и в подзаконов нормативен акт провеждането на обучението в електронна среда. В момента стартирахме с временни правила, обикновено в заповед. От такава уредба има нужда, тъй като става въпрос за изцяло нова организация на работата на учебния процес, допълни Красимир Вълчев.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук