ГРИПНА ВЪЛНА УДРЯ В КРАЯ НА ЯНУАРИ, ЗАСЕГА СПОКОЙНО

грипна вълна
контакти

Грипна вълна ще удари Балканите и България в края на януари и първата половина на февруари т. г. Ще дойде от Западна Европа, където вече е налице увеличаване на оплакванията. По последни данни в страни като Дания, Холандия, Англия има повишено ниво на заболяемост. Вероятно те навлизат в грипна епидемия, която ще достигне до нас в следващите две три седмици, стана ясно от коментара по БНТ на д-р Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор.

Управителят на МБАЛ „Света Екатерина“ д-р Здравко Наков съобщи, че в последния месец има повишаване на респираторните инфекции на белите дробове, но за епидемия не може да се говори.

Няма пациенти с типично грипни симптоми. Ситуацията не е по-различна от миналата година по същото време, което не изключва идването на грипна вълна, съобщи личният лекар д-р Даниела Филипова. Същото констатират и от кабинета на джи пи д-р Елена Иванова.

Проверката в аптека д-р „Господинови“ показа, че няма повишено търсене на лекарства за грипни състояния. Хората купуват най-вече прахчета за разреждане и хапчета за смучене, помагащи при леки респираторни симптоми.

От РЗИ Хасково /Регионална здравна инспекция/ съобщиха, че на 10 януари свикват пресконференция. На нея всички директори на дирекции ще дадат данни за дейността си, каза д-р Снежана Иванова.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук