ГРЕШКА С МОЩИТЕ НА СВЕТИ ДИМИТЪР – ДЯДО НИКОЛАЙ БЕЗ ТЯХ В ДИМИТРОВГРАД

контакти

Мощите на Свети Димитър няма да пристигнат в Димитровград, както писахме миналата седмица. Станала е някаква грешка в информацията, обясни архиерейският наместник на Хасковската духовна околия отец Георги, който е и свещеник в храм „Свети Димитър“.

Остава вече станалото традиционно посещение на пловдивския митрополит. Дядо Николай ще пристигне в навечерието на Димитровден. На централния площад той ще отслужи Света литургия. После оттам ще потегли литийно шествие към църквата, където височайшия гост ще отслужи Вечерня.

По време на събитието вечерта ще използваме нашата икона на Свети Димитър от храма, уточни отец Георги. Той каза още, че Дядо Николай ще остане в Димитровград, като на Димитровден ще отслужи Сутрешна литургия.

Междувременно, продължават ремонтите около и в църквата. Майсторите довършват детайлите и бързат да приключат до събота. Обновяването се прави за 130-а годишнина от освещаването на православния храм, навършвани през тази година.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук