ГРАФ АНДРЕЙ РЕДКИН В МЕЧА ПРЕГРЪДКА С ПЪРВЕНЕЦА НА БАЛКАНИТЕ

В меча прегръдка се озова наскоро нашият колега, именник днес, Андрей Андреев-Редкин. За щастие, звярът е препариран и се намира в Природонаучния музей в Пловдив.

Това, според неговия директор, била е най-голямата отстреляна мечка на Балканския полуостров. Повалена е преди 3 години в Стара планина. Мечокът правел много зулуми на овчарите и ловците взели разрешение да го гръмнат. След три дни хайка, калоферската дружинка успяла да изпълни поръката, споделя Андрей.

Животното е високо 3 метра и тежи над тон. Има много медали от изложби в страната и чужбина. От известно време е в музея. Преди това е обиколила света, уточнява именникът.

Вълнението беше голямо като се доближих до мечката. Представих си я жива, в цялото и величие. Тръпки ме побиха, като я пипнах. Адреналинът ми се повиши, връща усещането потомъка на руски дворянски род. Музеят  граф Редкин посетил със съученици, отбелязвайки годишнина от завършването. Сред тях е и ректорът на Пловдивския университет – Запрян Козлуджов.

На колегата и всички и всички с имена, произхождащи от това на Андрей Първозвани, честит празник, малко мечи прегръдки, много от любими хора! 

olea-625-50 ban

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук