ГРАФИК: ОТ 28 ОКТОМВРИ АСФАЛТИРАТ НАДЛЕЗА, СЛЕД 18 ДЕКЕМВРИ ГО ПУСКАТ

контакти

Линеен график изготви изпълнителят на обекта на новото мащабно Кръгово около Водната кула в Димитровград. Според планираното, от 28 октомври трябва да започне асфалтирането. След 18 декември пък съоръжението трябва да бъде пуснато. Графикът бе представен пред медиите от кмета Иво Димов, като по този начин той отговори на негативните коментари, че ще има забавяне. Ако няма нещо супер инцидентно, нещата ще станат. От „Терна“ поеха твърд ангажимент, коментира градоначалникът. Той уточни, че дори и да останат довършителни работи след нова година, надлезът ще бъде пуснат в експлоатация.

Работата по фундаментите трябва да приключи в последната седмица на юли. След това започва изграждането на подпорните стени, насипите и подготовката за асфалта. В началото на септември хората ще придобият реална представа как ще изглежда в завършен вид съоръжението.

Кметът подчерта, че рушнатият надлез е бил в лошо техническо състояние, по данни на „Терна“. Имал е много напуквания, ерозирали устои и пропаднали зъби. В самите колони, излети от бетон, пък не е имало арматури. Този надлез в следващите няколко години, ако сега не бяха започнали дейностите, щеше да създаде огромен проблем. Стечение на обстоятелствата е, че точно сега сме намерили финансиране. Така че не бива да съжаляваме и  да бъдем фундаментални. Тези неща трябва да се случат, за да се развива Димитровград, каза Иво Димов.

office2

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук