Граничен полицай е убит при престрелка край Елхово

Тежък инцидент тази нощ. Граничен полицай беше прострелян и почина край Елхово. Стрелбата между неизвестни извършители и пограничен патрул е станала в гориста местност в нощта срещу вторник. По непотвърдена информация става дума за престрелка с мигранти или трафиканти. Извършителите са избягали.

Около 20:35 ч. в понеделник вечерта неизвестен стреля по наряд на „Гранична полиция“ и военнослужещ, който охранява границата в района на село Голям Дервент. На метри от селото е граничната бразда, където се е случил инцидентът.

Сигнал за него е подаден снощи, когато неустановено лице стреля по съвместен наряд на „Гранична полиция“ и военнослужещ, които изпълняват служебните си задължения по охрана на границата. След стрелбата граничният полицай е прострелян и загива на място, а военнослужещият успява да се оттегли от мястото. Натам са насочени и други екипи, които охраняват границата.

Загиналият полицай е около 30-годишен от Елхово. За стрелбата са били уведомени турските гранични власти и е проведена среща между българските и турските гранични полицаи, за да се установи и открие стрелеца.

Очаква се към 9:00 часа вътрешният министър Иван Демерджиев да даде повече информация.

По думите на кметският наместник на с. Голям Дервент Иван Франсъзов почти всеки ден от тук преминават мигранти, които не създават напрежение сред местното население.

Източник: БНТПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук