ГРАЖДАНИ КАЗВАТ НА ВЛАСТТА КАКВА БЪЛГАРИЯ ИСКАТ

Граждани казват на властта какви проекти желаят да бъдат реализирани по европейските оперативни програми. Инициативата „Да създадем заедно България 2020“ се осъществява съвместно с Министерски съвет и Областните информационни центрове /ОИЦ/.

Резултати от проведени анкети представи в Димитровград, Димо Димов, експерт в ОИЦ Хасково. Такова допитване до хората се прави на територията на всички области в страната.

Провеждането на анкетите бе първи етап от инициативата. Вторият етап включва срещи с потенциалните бенефициенти. Обобщените резултати открояват проблемите по населени места, според анкетираните, както и възможността те да бъдат решени с финансиране по европейските програми. Като основни се очертават: подобряване на инфраструктура, увеличаване на социалните услуги и разкриване на работни места, коментира експертът.

312 са анкетираните на територията на област Хасково. Най-активни, подчерта Димо Димов, са гражданите на Димитровград. Сред исканията им са – рехабилитация на улици, ремонт на парк „Марица“, обособяване на велоалея за ролери, стол за диабетици, саниране на сгради, повече пари за култура и др.

office2 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук