ГРАЖДАНИ ИСКАТ ПРЕГЛЕД ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ДЕТСКИ ПЛОЩАДКИ

контакти

Граждани поискаха от общината да прегледа детските площадки и да бъдат предприети мерки за тяхното обезопасяване. Става дума за тези, в близост до пътни артерии. За това настояха родители, събрали се днес на детска площадка в района на ул. „Петър Берон“ в Димитровград, намираща се до новоизграждащия се паркинг.

По време на пазарни дни пространството се изпълва с коли, спиращи и по зелените площи. След изграждането на паркинга, потокът от автомобили ще бъде още по-голям. През цялото време трябва да бъдем нащрек децата ни да не бъдат смазани от изнервени и натискащи газта шофьори, особено в петък, събота и неделя, когато места липсват заради пазара. Изграждащият се паркинг също не е достатъчно обезопасен. На места има пространства, дълбоки повече от метър по краищата, коментираха хората.

Те дадоха пример с площадката до „Вито“. Тя е прекрасна, но не е обезопасена, казаха присъстващите. Тези дни дете замалко не попадна под гумите на кола, тък като тръгна да гони балона си към натоварения бул. „Раковски“, казаха още те. Според родителите, водачът нямал вина и карал бавно. Няколко секунди обаче трябвали на детето да стигне до булеварда. Пример бе даден и с други площадки като тази срещу магазин „Морени“, която пък е в близост до бул. „Стефан Стамболов“.

Отворено писмо с прикрепена към него подписка от 80 човека и внесена в общината представиха днес хората от района на ул. „Петър Берон“. В него те настояват за обезопасяване на площадката и изграждане на нова с подходящи катерушки и настилка. На база на писмото общинският съветник Диян Георгиев е подготвил докладна. В решението към нея се настоява да бъдат отпуснати 30 000 лв. от общинския бюджет за изграждане на обезопасена площадка, като това да стане до края на годината.

Искаме да избегнем инциденти, подобни на този от Стара Загора, когато дете загуби живота си по изключително нелеп начин, категорични са родителите. Те дадоха пример с площадки в Хасково, на които са сложени огради /на снимката/. Освен че се настоява да бъдат прегледани всички площадки и определени потенциално опасните, настояването е обезопасени да са всички, които тепърва ще се изграждат.

office2Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук