ГРАЖДАНИН ПИТА В НЕПЛАТЕН ОТПУСК ЛИ СА ЧЛЕНОВЕТЕ НА РИК – ХАСКОВО, ОТВЯВАТ ГО

Достъп до декларациите на членовете на Районната избирателна комисия /РИК/, че ползват неплатен отпуск, докато са в нея, иска Тодор Георгиев Бойчев от Хасково.

Заявлението гражданинът, известен с битките си със съдебната власт и, особено, опита да плати свидетелство за съдимост с държавни таксови марки, е внесъл на 28 август. Същия ден РИК отказва да предостави исканата информация с мотив, че не е обществена, попадаща в обхвата на Закона.

РИК – Хасково счита, че исканата информация не представлява обществена информация, попадаща в обхвата на Закона за достъп до обществена информация. Освен това исканите данни относно това, кой член от комисията какъв отпуск ползва, по своята същност не представлява обществена информация. Съгласно Протокол № 6 от 28.08.2014 г. и на основание чл.72, ал.1, т.1 от ИК, Районната избирателна комисия – Хасково, реши:

ОТКАЗВА ДА ПРЕДОСТАВИ информация по заявление с вх.№ 39 от 28.08.2014 г. на РИК – Хасково, относно статута на назначените членове от РИК – Хасково с Решение № 712 – НС от 14.08.2014 г. на ЦИК, отсича Районната избирателна комисия.
Решението подлежи на обжалване пред ЦИК, а дали Тодор Бойчев ще пробва и там, ще се разбере.

ЕТ „Тери Стил“  – Димитровград търси шивачки с умения за работа на права и покривна машини, оверлог. Отлични условия, осигуровки, договор.  0887/237 173 и 0887/517 347

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук