ГРАЖДАНИН НАТИСНА ОБЩИНАТА ЗА КРЪГОВОТО С ШАДРАВАНА, ТЯ НЕ СЕ ДАВА

newbeautyГражданинът Илия Запрянов пребори Общината за  колчетата, на кръговото с шадравана, на бул. „Димитър Благоев“ в Димитровград. По негово настояване те бяха премахнати. Но инж. Запрянов не спира до тук. За още проблеми на мястото той е информирал Регионална дирекция за национален строителен контрол /РДНСК/ и Дирекцията за национален строителен контрол /ДНСК/, с препоръката кръгът да бъде изместен.

Кръстовището пред новата автогара в Димитровград е уникално със своите грешки, противоречия и несъответствия. В сегашния вид то е опасно за движение и е неразпознаваемо от шофьорите. Не позволява безопасно маневриране, създадени са условия за възникване на пътни произшествия, твърди инженерът.

Когато пуснаха движението по кръговото, разбраха, че е допусната грешка, дали в проектирането, дали в строителството… Общината прибягна до незаконосъобразна мярка за регулиране, поставяйки въпросните колчета, с техническо наименование – „Гъвкави ограничители C 21”. Те се предвиждат само за временно строителство. Докато трае, колчета могат да присъстват. След това строителят предава в готов вид на възложителя кръстовището и колчетата нямат място там. Незабавно трябва да се отстранят. Информирах Общината, но получих мълчалив отказ. Обърнах се към КАТ Хасково. Оттам реагираха и съставиха предписание за премахването на C 21- елементите, споделя пътният специалист.

Победата му обаче трая броени дни. От петък колчетата отново са в средата на бул. „Д. Благоев”, при „опирането” му в кръговото.

Бяха махнати, защото не съответстваха на проектния план. След това бяха отново поставени, с моя заповед и съгласуване с КАТ на временна организация на движението, коментира кметът Иво Димов. Той подчерта, че ограничителите не са поставени с цел да пречат, а да предотвратяват пътни произшествия.

Инж. Запрянов обаче не мисли да спира. Казва, че колчета в кръстовището могат да присъстват само при извършването на ремонтни работи, а такива няма. Нямало и проект за временна организация на движението, нито заповед на кмета.

Срещу неизпълнение на предписанието на КАТ, утре – понеделник, той се кани да внесе нова жалба.

tivibearings ban baner-wid

 

 

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

  1. Вместо конусите може да се изгради островче от 5-6 бордюра и вътре да се затреви.Нищо му няма на кръговото,горното до парка е много по-кофти.Голям проблем обаче има с кръстовището между Билла и Кауфланд.Няма една читава пешеходна пътека.Пътят с предимство завива на ляво към кулата и никой не дава мигач нито като завива към кулата,нито като кара направо към Кауфланд.Късмет е,че все още няма сериозен инцидент.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук