ДИМИТРОВГРАД СЕ ПРИБЛИЖИ С 350 МЕТРА ДО ХАСКОВО

контакти

Град Димитровград е вече с около 350 метра по-близо до Хасково. Това стана, след решение от 22 януари на Министерството на земеделието и храните /МЗХ/, касаещо разширяване на строителните граници на града. До този момент те бяха до островчето на ул. „Хасковска“, при отбивката за кв. „Габера“. Сега са до бензиностанцията на „Газпром“.

С решение от февруари 2014 г. Общинският съвет в Димитровград взе решение за откриване на процедура за изработване на Подробен устройствен план, отнасяща се до новите строителни граници. След решението на МЗХ, на 10 февруари кметът Иво Димов подписа заповед, с която утвърди новата територия като урбанизирана.

Сред предимствата са възможност за значително подобряване на инфраструктурата, оформяне на земеделските пътища като четвърто и петокласни, кандидатстване по проекти… Цялата процедура отне година и половина. Предвидено е в района да се развиват инвестиционни намерения. В скоро време, при заявен интерес, може да стартира нова процедура за още разширяване на строителните граници, в посока Хасково, коментира строителният експерт Албена Желязкова.

Междувременно, през март 2014 г. МЗХ потвърди включването на „Габера“ в строителните граници на Димитровград. От началото на тази, пък, ОбС стартира процедура за промяна предназначението на земята на бившето поделение в кв. „Габера“. Предложението бе „Градска зона за растеж и развитие „Габера“ да придобие статут на обект от първостепенно общинско значение.

Ban.saniraneПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук