ГРАДСКИ ЧАСОВНИК ВДИГАТ С ПОМОЩТА НА „РОТАРИ“ В ДИМИТРОВГРАД

Градски часовник ще бъде построен с помощта на клуб „Ротари“ – Димитровград. До този момент за направата му са събрани благотворително близо 47 хил. лв., съобщи президентът на клуба, мандат 2013-2014 Георги Тонев. Кметът Иво Димов, който също е ротарианец, каза, че до този момент са обсъждани три варианта за евентуални места – Водната кула, от единия или от другия край на бул. „България“. Засега вариантът с кулата отпада, тъй като е собственост на БДЖ. Има индикации обаче, че скоро може да стане собственост на Димитровград. Изграждането се очаква да започне към края на годината. По думите на ротарианците обаче няма да се бърза с този проект, тъй като часовникът трябва да се хареса на хората и да кореспондира с градската среда.

На официално посещение в Димитровград бе Валентин Стоянов дистрикт гуверньор на Ротари Дистрикт 2482 България. Той поздрави димитровградчани за празника. Може би има символика в 66-та годишнина, защото това са две отлични оценки, каза той. По думите му в глобален мащаб „Ротари“ работи по две мащабни инициативи – справяне с полиомиелита /детски паралич/ и развиване на клубовете по места. Заедно с него на срещата присъстваха и други представители на доброволческата неправителствена организация.

Президентът за Димитровград Георги Тонев разказа за други инициативи на клуба. Една от тях е свързана с поставянето на паметник на незабравимия български актьор Апостол Карамитев. Развива се идеята за „Авеню ново поколение“, по която да се награждават ученици за постигнати постижения. Амбицията е това да се случва за празника на буквите – 24 май. В аванс бе съобщено, че в началото на юни ще се организира футболен турнир с международно участие.

Стана ясно, че предстои благотворителен бал в скоро време. След неговото провеждане, може да настъпи промяна в някои от цитираните проекти. На срещата беше също Милена Тонева, президент на Инер Уил клуб Димитровград. По думите и в общината по инициативата „Библиотека в детските градини“ в заведенията за най-малките са дарени над 1300 книжки. В края на септември предстои финализиране на проекта, стартирал от Деня на народните будители миналата година.

През тази година „Ротари“ Димитровград навършва 15 години от основаването си. През този период е била дарена сумата от 300 000 лв. за различни каузи. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук