Градска библиотека „Пеньо Пенев“ – библиотека на годината. Сдоби се и с ценна книга-подарък

контакти

Градска библиотека „Пеньо Пенев“ е носител на наградата Библиотека на годината за 2017 г. Отличието връчи Българската библиотечно-информационна асоциация. Това стана на официално откриване на Националната библиотечна седмица, състояло се в София на 15 май, когато бяха връчени и други библиотечни награди. Подробности дадоха днес директорът на димитровградската библиотека Петко Каневски и главният библиотекар Валентина Терзиева, която бе номинирана за библиотекар на годината.

През изминалата година проведохме около 60 значими събития, заяви Каневски. Подчерта, че наградата е голям успех и признание за Градска библиотека „Пеньо Пенев“. Допълни, че Валентина Терзиева има основна заслуга за това. Факт е, че тя бе сред петте номинирани за библиотекар на годината.

Освен ентусиазма, с който работим, смятам, че е правилен стратегическият ни подход да обхванем различните групи – от ученици до възрастни хора. Нашата дейност не е строго профилирана и това е нашият плюс пред останалите библиотеки. Работим, за да обхванем нуждите на всичките си потребители, сподели Валентина Терзиева.

След изложението, Каневски подари на кмета Иво Димов култова, както я определи, книга – „Образ и метафора“. В нея има илюстрации и статии на най-големите художници, поезия.

Книга, като подарък, получи и библиотеката, връчен от председателя на комисията по култура в ОбС Гроздан Грозев. „По следите на българските гарибалдийци“ е научен труд, получаван за първи път от българска библиотека. Книгата достигна до Димитровград благодарение на нашата съгражданка Веска Георгиева, която живее в Рим и е сред българите- спомоществователи за издаването й. Тя е много свързана с българската революционна история и ще е полезна за искащите да се занимават с тази тема. Теодор Тодоров, човекът изработил научния труд, работи в неделно училище във Ватикана и има достъп до архива. За първи път това издание влиза в България, подчерта Гроздан Гроздев.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

2 КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук