ГОТОВИ СА КОМУНИКАЦИИТЕ ПО КОЛОВОЗИТЕ. ПУСКАТ НОВИ ТРИ В КРАЯ НА АПРИЛ

контакти

Готови са комуникациите по новите коловози в района на жп гара Димитровград. Те включват кабели, отводнителни шахти, телекомуникация, електричество…Електрифиакцята е крайната фаза по проекта. Тя ще бъде оставена като последна дейност.

В момента влакове се движат по 6 и 7 коловози. В края на април, ако всичко върви по план, ще бъдат пуснати 2, 3 и 4 коловози от новата линия. Тогава 6-и и 7-и ще бъдат затворени, за да започнат ремонтите и там. Когато това стане, пътниците пак ще преминават по подлеза, за да достигнат до 2-и, 3-и и 4-и.

На жп гарата има 10 коловоза, но влакове се движеха от 1-и до 8-и. 9-и и 10-и коловози се използват от изпълнителя „Терна“ за гариране на техниката. След приключване на ремонтите, коловозите ще бъдат сведени до 7.

Старите линии са тип 49. Това означава, че натоварването при тях трябва да бъде до 49 кг на линеен метър. Новите ще бъдат тип 60. Този тип релси не са по-широки, но са по-тежки и стабилини, което от своя страна позволява по-голямо натоварване.

Междувременно, ремонти текат вътре в самата гара. След време тя ще бъде напълно обновена. Мраморната настилка на самата постройка няма да се подменя, а само ще се освежи. 

[box_info]НЕЛИТА –  имоти, кредитиране, експертни оценки: www.imotinelita.com[/box_info]  

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук