Готвят ремонти на улици в Димитровград, Меричлери, село Крепост и кв. „Черноконево“

Ремонти на участъци от две улици в Димитровград, по една в село Крепост и град Меричлери и три в кв. „Черноконево“ подготвя Община Димитровград, която обяви за целта обществена поръчка.

Поръчката е с 5 обособени позиции. Тя е за рехабилитиране на улиците, включва проектиране, изпълнение на строително-монтажни работи и авторски надзор.

Първата позиция е за рехабилитация на бул. „Георги С. Раковски“ в участъка от ул. „Гоце Делчев“ при църквата „Св. Димитър“ до ОМВ.

Втората позиция е за реконструкция на бул. „Стефан Стамболов“ от моста над река Марица към кв. „Марийно“ до т. нар. спирка „Биерут“, за създаване на подходяща връзка с пътя Чирпан – Симеоновград, минаващ през кварталите.

Третата е за рехабилитация на участък от ул. „Девети септември“ в село Крепост.

Четвъртата – за основен ремонт на ул. „Пеню Хасърджиев“ в Меричлери.

Петата позиция включва ремонти на три улици в кв. „Черноконево“ – „Баба Тонка“, „Вела Пеева“ и „Септемврийци“.

По посочените участъци ще бъде премахнат съществуващият асфалт и положен нов, където се налага, ще бъде сменен и водопроводът, наред с другите комуникации. Кога ще стартират строителните работи, зависи от развитието на обявената днес обществена поръчка.

Посочените обекти са заложени в инвестиционната програма на Община Димитровград, като капиталови разходи, като за тях са предвидени малко над 2 млн. лева от общинския бюджет, информира кметът Иво Димов.

В Меричлери например направихме две улици миналата година. Сега планираме да направим още една, която е една от най-натоварените и в лошо състояние. По главната улица „Септемврийци“ в „Черноконево“ проблеми има от години, след т. нар. воден цикъл… С подготвяните ремонти акцентираме на малките населени места, подчерта кметът на Димитровград.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

  1. Прекрасна инициатива, но трябва да положат асфалт който обира шума на колите и моторите, и където е необходимо, шумозаглушителни бариери, например на Булевард Г.С. Раковски!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук