ГОТВЯТ ЛИКВИДАЦИЯТА НА „ОБЩИНСКА ОХРАНА”

контакти

[quote]КОНКУРЕНЦИЯТА В БРАНША ПРЕДЛАГА ПО-НИСКИ ЦЕНИ[/quote]

Дейността на „Общинска охрана” ЕООД в Димитровград сигурно ще приключи съвсем скоро. Предложение за прекратяване и откриване производство за ликвидация на дружеството прави председателят на ОбС Гергана Кръстева, което ще се разгледа на сесията след седмица. 6 месеца е срокът за извършване на ликвидация, при утвърждаване на решението от местния парламент.

auto-bannerПрез отчетния период на 2015 г. „Общинска охрана” за трети пореден път приключва дейността си със загуба, в размер на 13 000 лева и с нетен размер на приходите от продажба – 242 000 лева. Според данните – процентът на рентабилност на приходите от продажба е отрицателна величина – 5,37%. През 2014 г. отрицателната величина е 3,91%, при допусната загуба от 10 000 лева и нетен размер на приходите от продажба – 256 000 лева. Процентът на рентабилност на собствения капитал за отчетната 2015 г. е отрицателен – 325%, а за 2014 г. отрицателната величина е 111,11%. Коефициентът на задлъжнялост през 2014 г. е бил -9,44, а през 2015 – -19,5.

В сравнение на отчетния период през 2014 г., приходите от основната дейност /охрана на общинско, частно и държавно имущество/ за 2015 г. са намалели с около 20 000 лева. Дружеството изпитва силни затруднения при дейността си, се казва в обяснителна записка. Те са свързани с конкуренцията в бранша, тъй като не може да си позволи предлагане на по-ниски цени за услуги… Допълнително, в резултат прекратени договори за физическа охрана на общински обекти, дружеството изпада в невъзможност да функционира, поради намаление на приходите към него. Последното води и до намаляване на числения състав, като до края на октомври 2016 г. то ще изпадне в неплатежоспособност. Към настоящия момент задълженията му са за малко над 69 000 лева, а вземанията – в размер на 11 000 лева.

Продължаването дейността на „Общинска охрана” би довело до натрупване на задължения, би увеличила неговата неплатежоспособност и би се достигнало до условия за подаване на молба за обявяването му в несъстоятелност. Това може да се избегне, при прекратяване на дейността и дружеството бъде обявено в ликвидация, пише в доводите председателят на ОбС. Производството цели осребряване на активите, събиране на вземания и изплащане задължения към кредитори.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук