ГОТВЯТ КМЕТОВЕ ЗА ОТПОР НА ЗИМАТА

Зимни условия
контакти

[dropcap]К[/dropcap]метът на общината Иво Димов утвърди инструкцията към кметовете на населени места за работа в усложнени зимни условия, през 2012 – 2013 г., съобщават от администрацията. [pullquote_left]ДО КРАЯ НА НОЕМВРИ ВСЕКИ ДА Е ИЗГОТВИЛ ДОКЛАД, ИСКА ГРАДОНАЧАЛНИКЪТ [/pullquote_left]

До 15 ноември кметовете трябва да прегледат наличната техника, да осигурят запаси от пясък, който да се използва за заледени участъци, да напомнят на гражданите и търговците, че почистването пред сградите е тяхно задължение и т. н. До края на месеца всеки от тях трябва да изготви доклад за готовността на кметството да посрещне зимата.

При засилен снеговалеж те трябва задължително да уведомят съответното звено в общината, за да се прецени започването на снегопочистването. Приоритет в това отношение ще бъдат спирки, гари, здравни заведения, детски градини, училища, търговски обекти и подобни. При проблеми с електричеството, водоподаването, в инфраструктурата те също трябва бързо да съобщават за това. Уточнява се, че премахването на ледените висулки от сградите е работа на собствениците.

При проблеми гражданите могат да подават сигнали на тел. 0391/66 161, който е публикуван на сайта на общината. С него има връзка 24 часа и се отнася за непредвидени ситуации и сигнали от всякакъв характер.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук