ГОСПОДИН ТОНЕВ: ПОСТИГНАХМЕ ЖЕЛАНОТО, МНОЗИНА РАЗБРАХА, ЧЕ ПРЕЛОМ В РАЗВИТИЕТО МОЖЕ ДА ИМА

„СВОБОДА ИЛИ СТРАХ”, ДИСКУТИРА С ГРАЖДАНИ САМОСТОЯТЕЛНИЯТ КАНДИДАТ ЗА НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ

Постигнахме желаното. Семенцата са засети. Мнозина разбраха, че има идеи и хора, способни да предизвикат прелом в развитието на страната. Резултатите неминуемо ще дойдат на следващи избори. Вървим напред, заяви в края на кампанията самостоятелният кандидат за народен представител Господин Тонев. Своите и на екипа, с който работи, виждания, той представи на дискусия в Димитровград.  С кандидата пред гражданите застанаха Николай Петков, член на инициативния комитет, магистърът по икономика Йордан Василев и бизнесменът Владимир Юруков. „Свобода или страх”, какъвто е слоганът на Тонев, стана естествена тема на дискусията, заради значимостта, особено сега, на този избор.

[quote]В БЪЛГАРИЯ ВАЖНИТЕ НЕЩА НЕ СЕ ЗНАЯТ, ЗА СМЕТКА НА ЛЕСНИТЕ[/quote]

В България важните неща не се знаят. Знаят се  повърхностните, лесните за възприемане, лекомислените, шеговитите. На сериозното малко хора, все още, обръщат внимание, обърна се Господин Тонев, подчертавайки, че се смята по-скоро за самостоятелен кандидат, защото независими хора няма. Всеки е зависим по някакъв начин: от семейството, традицията, родното място, колегиалния, приятелски кръг.

Не правим предизборна среща, на която убеждавам да гласувате за мен. Идеята е за нормален разговор,  да се види и другата гледна точка. Идеята е да пробудим у хората в смисъла на това, което се нарича ценност на свободата. Има два пътя – колективизъм и краен индивидуализъм. Колективизмът казва – всички сме равни, крайният индивидуализъм – бъди потребител, консуматор, егоист, другите не са важни! Ние сме по-скоро персоналисти, определи кандидатът своята и на екипа визия. – Този път зачита свободата на другия, именно защото е друг. Съобразява се с неговата свобода, създава условия и за общата, оттам – възможности за повече хора.

[quote]ОБРАЗОВАНИЕТО – НЕ САМО ЗА УСПЕХ, НО И ЗА РАЗКРИВАНЕ НА ЛИЧНОСТТА[/quote]

Акцентна в срещата бе и темата за образованието. Образование, даващо възможности не само за успех, но и за разкриване на личността у всеки. В тази област дефектите са тотални. Министерството на образованието не трябва да прекалява с контрола над училищата. Необходимо, по-скоро е, те сами да определят как да работят, спазвайки държавни стандарти, смятат в екипа.

Не обърнем ли внимание на тези и много други неща, отиваме си като нация. От години ни внушават, че някой ще ни спаси. Все някакви спасители ни предлагат и след всеки такъв – замръкваме в поредна мизерна чакалня. Затова апелът към вас – като граждани и свободни хора, е да повярвате, че има и други пътища за развитието на България, обърна се към аудиторията самостоятелният кандидат за народен представител.

Още за вижданията на кандидата с № 26 в бюлетината – ТУК

 

 

 

 

 

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук