ГОРЧИВ ОПИТ: СЛИВАНЕТО НА МИННИЯ И ХИМИЯТА – ПОД ЛУПА, ИСКАТ СИНДИКАТИ

контакти

През 2007/2008 учебна година имаме горчив опит от сливането на ПГЕЕ „Капитан Петко войвода“ и ПГС „Пеньо Пенев“ /Минния и Строителния, както ги знаят хората/. Поради липса на контрол от страна на институциите се стигна до безпрецедентно унищожаване на материално-техническата база. Унищожено бе оборудване на 22 специализирани кабинета в сградата на ПГЕЕ и учебен рудник с техника за над 1 500 000 лева. Това се казва в писмо от 5 юни 2014 г. от страна на Учителските синдикати в Димитровград до председателя на Общинския съвет Стефан Димитров. То е свързано със сливането на Професионалната гимназия и ПГХХТ „Проф. д-р Асен Златаров“.

Uchilishtni sindikati slivaneВ писмото се казва, че част от техниката е дарение и не е заприходена, което улеснява възможни незаконни действия. Освен това – от всички кабинети е запазено обзавеждането само в два, като е можело да се използва 75% от оборудването. Никой не давал и информация колко средства са получени от ликвидацията и къде са отишли.

На фона на описаното, училищните синдикати излизат с предложение да се сформира независима комисия от професионално подготвени хора, които да участват в инвентаризацията и прехвърлянето на материалните активи в новата професионална гимназия. Те смятат, че комисията е задължителна, за да не се злоупотребява с оборудването, което е дарение и не е заприходено, както и да има контрол върху инвентара в общежитие, складове и др. За да не се злоупотребява с подбора на кадри при евентуални съкращения в комисията трябва да има представители на училищните синдикати, настояват те.

Със заповед на министъра на образованието Анелия Клисартова, обнародвана в Държавен вестник на 11 юли 2014 г., ПГХХТ „Проф. д-р Асен Златаров” и ПГЕЕ „Капитан Петко войвода” се преобразуват в Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров”, считано от 1 август. Преди няколко дни имаше закрито заседание, на което бе обсъждано сливането на двете професионални гимназии. Пресконференция в тази връзка ще даде в понеделник Стефан Димитров.

 

ЕТ „Тери Стил“  – Димитровград търси шивачки с умения за работа на права и покривна машини, оверлог. Справки на телефони: 0887/237 173 и 0887/517 347

office2 ban

delchev2 ban

 

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук