ГОРЕЩИ КАРТОФИ В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ

Стефан Димитров
контакти

Няколко точки будят спорове в дневния ред на предстоящата на 25 октомври т. г. сесия на Общински съвет, каза председателят Стефан Димитров.

Едни от „горещите картофи“ ще бъдат свързани с продажбата на земеделска земя. Голяма част от общинските съветници са на мнение, че тя не би трябвало да се продава, там и където има реален инвестиционен интерес за строителство. Няма проблем да бъде отдавана под наем, каза Димитров.

Друг спорен момент е свързан със синята зона, която да се стопанисва от Общинска охрана. Досега този ангажимент се поема от общинското предприятие „Паркинги и гаражи“.

Противоречия се очакват и по предложението на МБАЛ „Света |Екатерина“ да бъде отпуснат общински заем в размер на 300 хил. лв. Според председателя това е единственият начин болницата да изплати част от задълженията си.

Друга  докладна се отнася до искането към държавата Димитровград да попадне по първата ос от оперативните програми, която е свързана с градското развитие и обхваща програмния период 2014 – 2020 г. Ако не стане така, това значи, че оттук нататък няма да има пари пряко от държавата за големи проекти, категоричен е Димитров.

Той допълни, че в момента тече дебат за това коя програма е по-важна. Тази за регионалното развитие или за развитието на селските райони. Според него има общини, които попадат и по двете мерки и трябва да се даде възможност на Димитровград да участва по тях.

В дневния ред на сесията влизат 38 точки. Предстои полагане на клетва от двама общински съветници. Мястото на наскоро починалия Димитър Хаджииванов ще заеме следващият в листата на ПП “Лидер” Юлиян Семерджиев. Директорът на СОУ“Любен Каравелов” Валентин Христов, ще седне на мястото на Красимир Янчев от ПП ГЕРБ. Очакванията са тези размествания да доведат до рокади в част от действащите постоянни комисии.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук