Гореща точка: Протест – в подкрепа, след протест срещу, пред Президентството

контакти

Протест пред Президентството, срещу държавния глава имаше в сряда, денят, в който Румен Радев направи изявление за ситуацията в Националната служба за охрана /НСО/. Събрали се на палатков лагер поискаха оставката му, заявявайки, че са недоволни от контактите между бизнесмена Пламен Бобоков и президентския съветник Пламен Узунов, по информация на NOVA и с пояснението, че палатковият лагер е стоял 66 дни.

Часове по-късно, нещата коренно се промениха, тъй като е организиран друг протест – под надслов „Да защитим демокрацията“, в подкрепа на президентската институция. Той става, след влезлите в сградата на Президентството прокурори, днес. Те извършиха обиски на два кабинета на Пламен Узунов, секретар на президента по правни въпроси и на съветника по сигурността Илия Милушев.

По разследването за търговия с влияние бяха задържани за 24 часа бизнесменът Пламен Бобоков и секретарят на президента Пламен Узунов. Стана ясно, че е арестуван и Илия Милушев по разследване за разгласяване на държавна тайна. Освен Милушев за 24 часа е задържан и М.К. – бивш служител на Държавна агенция „Разузнаване“. По досъдебното производство има и още две лица /П.В. и А.З./, привлечени в качеството им на обвиняеми, спрямо които са взети мерки за неотклонение „домашен арест“… Ще застанем пред входа на Президентството като НСО – „Народна съпротива и охрана“, се казва в призива на организаторите проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян, посочва БНТ.

С напредването на деня броят на протестиращите се увеличи, а при тях слезе Румен Радев, както се вижда във видеото:

Публикувахте от Румен Радев в Четвъртък, 9 юли 2020 г.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук