ГОНЯТ ЕКОАКТИВИСТ ОТ ОБСЪЖДАНЕ НА ПРОЕКТ

контакти

Екоактивистът Николай Апостолов не бе допуснат да участва в среща по проект за възстановяване и опазване на крайречните гори и води на Марица, възлизащ на 1 664 487 лв. Това доведе до лека разпра в началото между кмета Иво Димов и председателя на сесийната група на коалиция „Да за Димитровград“ Катя Панева. На вас какво ви пречи да присъства? Той може да каже много полезни неща, каза тя. Кметът обоснова решението си, заявявайки, че Николай Апостолов няма отношение по проекта. Поканил съм общинските съветници, отсече той.

На миналата сесия Иво Димов бе внесъл докладна за стопирането на проекта, заради притеснения от санкции. Тогава имаше бурни дебати. Част от общинските съветници се обединиха около мнението, че не бива с лека ръка да отхвърлят един такъв проект. Кметът реши да оттегли докладната и да инициира среща. На нея експертите да изразят становище защо се налага мярката по стопирането. Те обясниха, че времето е крайно недостатъчно. От друга страна, много от дейностите са сезонни, което допълнително усложнява нещата. Иво Димов заяви, че ще върне докладната за ново разглеждане. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук