Гонят го през вратата, влиза през прозореца: Доналд Тръмп си прави социална мрежа в интернет

Бившият американски президент Доналд Тръмп обяви, че ще създаде собствена социална мрежа. Това става, след като в началото на годината бе блокиран от Twitter, Facebook, YouTube, след като бе обвинен, че е подтиквал привържениците си да реагират преди щурма на Капитолия, съобщават информационни издания.

Името на новата социална мрежа ще е TRUTH social, чието създаване ще бъде ръководено от Trump Media & Technology (TMTG).

Амбицията на Доналд Тръм е да се противопостави на тиранията на технологичните гиганти, които използваха едностранната си сила, за да заглушат гласовете на несъгласието в Америка, заявява самият той. Живеем в свят, в който талибаните имат огромно присъствие в Twitter, докато любимият ви американски президент е блокиран. Това е неприемливо, категоричен бе Тръмп.

Платформата Truth Social ще бъде налична в бета версия с покана от ноември 2021 г., преди да стартира официално през първото тримесечие на 2022 г.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук