Гонитба до последно между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Преднина за Промяната, според екзит пол

контакти

В гонитба до последните мигове на парламентарните избори бяха коалициите ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната – Демократична България. Почти през целия ден те се движиха с близки резултати, в надпреварата за първото място на вота.

До окончателното преброяване няма да е ясно коя от двете формации ще стане първенец и ще вземе първия мандат. Все пак, по данни от екзит пол на агенция „Алфа рисърч“, известна преднина има ПП-ДБ – 26.4%, пред ГЕРБ-СДС – с 25.5%.

Освен тези, почти е ясно, че още три формации ще намерят място в 49-ото Народно събрание. И при тях обаче може да има промени, не само в местата им, но и вероятността да влязат още формации, прехвърлили 4-те процента.

Засега, на трето място е „ДПС“ – 13.9%, на четвърто се подрежда „Възраждане“ – 13.5%, на пето е БСП – 9.2%.

Шансове да заемат места в новия парламент имат „Български възход“ – 3.6% и „Има такъв народ“ с 3.5 на сто. По-малки са шансовете на „Левицата“, засега с 2%, по данни от екзит пола.

Предвид близките резултати, всеки глас може да наклони везните, както за подредбата на партиите, така и за броя им в 49-ото Народно събрание. Гласовете от чужбина също могат да окажат съществена тежест, в случая. Не е изключено и около видеонаблюдението, например, да се появят твърдения, че резултатът трябва да е различен…Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук