Голям трибагреник постави Община Димитровград, в чест на Националния празник

контакти

Голям 30-метров български трибагреник бе изпънат на сградата на Община Димитровград тази сутрин. Това се прави в чест на Националния празник на Република България – Трети март.

Поставянето на българското знаме – в бяло, зелено и червено, на сградата на димитровградската Общинска администрация е традиция и се прави от дълги години в началото на март месец.

Да празнуваме заедно 145 години свободна България!, Този призив към гражданите отправи преди дни Община Димитровград, която на 3 март организира тържествено честване на Националния празник на Република България и отбелязване на 145 години от Освобождението от османско владичество.

Програмата, в петък, започва от 10.00 часа на площад „България“ с церемония по тържествено издигане на националното знаме.

Съобщено бе същевременно, че за единадесета поредна година в навечерието на Националния празник, гражданите, ползващи административни услуги от Община Димитровград, получават българско знаме в размери 70/90 см. Знамената се раздават в Общинският център за услуги и информация на гражданите в общинска администрация.

Патриотичната инициатива от кампанията „Обичам България“ на кмета на община Димитровград Иво Димов през годините обхвана училища, детски градини, читалища и пенсионерски клубове. Така във всяка класна стая в училищата и детските градини има българското знаме.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук