Задържани са съпругът и синът на кметицата на Симеоновград в акция срещу купения вот

Голяма сума пари и списъци на хора с личните им данни са открити в дома на кметицата на Симеоновград. МВР разследва схема за изборна търговия. Очаква се на място да пристигне и служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков, съобщава БНТ.

Акция на МВР се провежда в Симеоновград. По неофициална информация е задържан мъжът на градоначалника, допълва NOVA.

От МВР обявиха, че започва спецоперация за противодействие на престъпления срещу изборните права, която ще продължи до произвеждането на изборите на 14 ноември.

Малко по-късно в региона пристигна вътрешният министър Бойко Рашков. Той опроверга информацията, която се появи по-рано, че в дома на кметицата на Симеоновград са открити пари и списъци с имена. По думите му, такива неща има, но те са открити на различни други места, като са задържани съпругът на кметицата и синът й, които били свързани с други лица, ангажирани с плащане на гласоподаватели.

В акцията са проверени още два адреса в Любимец, двама са задържани. Проверен е и търговски обект в село Малко градище, където също са задържани двама. Задържани има и в Хасково, стана ясно от изявлението на вътрешния министър.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук