ГОДИНА СЛЕД НАВОДНЕНИЕТО В „ЧЕРНОКОНЕВО“ – 71 026 ЛЕВА ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО

контакти

71 026 лв. от резерва бяха одобрени от Министерския съвет за допълнителни разходи за преодоляване на последиците от бедственото положение на 9 юли 2013 г. в кварталите „Черноконево“ и „Вулкан“, съобщават от Община Димитровград.

Ремонтът обхваща възстановяване на асфалтовата настилка на следните улици: в кв. „Черноконево“ – ул. „Черни връх“ – 4551 лв., ул. „Бачо Киро“ – 6357 лв.,  ул. „Граничар“ – 6865 лв., ул. „Яне Сандански“, – 9379 лв.; в кв. „Вулкан“ – ул. „Възраждане“ – 2768 лв., ул. „Черно море“ –  32467 лв. Предвидени са също така средства за възстановяване на асфалтовата настилка по разклона на „Симат“ /3190 лв./ и ремонт на водостока между кв. „Черноконево“ и „Симат“ /5449 лв/.

В часовете на стихията преди година градоначалникът Иво Димов незабавно свика кризисния щаб. Бяха направени постъпки за отпускане на допълнителни средства, с които да се отремонтират засегнатите улици, частни къщи и имоти, животни и земеделска продукция. За съжаление, настоящите средства са недостатъчни да бъдат обхванати цялостно последиците от потопа.  С пари от Общинския бюджет бяха предприети най-спешните аварийно-възтановителни мерки на проблемни участъци след миналогодишното наводнение, напомнят от общината.

От администрацията допълват, че ситуацията в града сега е аналогична, що се отнася до забавянето на средствата по Водния цикъл. В началото на месеца  Националното сдружение на общините в Република България изпрати писмо до председателя на Европейската комисия Жозе Барозо и Йоханес Хан, член на Европейската комисия, отговарящ за Регионалната политика. В него председателят на НСОРБ и кмет на Пазарджик Тодор Попов настойчиво моли за възможно най-бърза реакция от страна на Комисията за възстановяване на плащанията по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.“

 

ЕТ „Тери Стил“  – Димитровград търси шивачки с умения за работа на права и покривна машини, оверлог. Справки на телефони: 0887/237 173 и 0887/517 347

office2 ban

rk4_ban

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

  1. Ами улицата до стадиона,има една огромна дупка от доста време, която става все по-зле.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук