Година и десет месеца условно за майката, умъртвила и хвърлила бебето си в контейнер за смет

контакти

1 година и 10 месеца лишаване от свобода условно с 3 години изпитателен срок е наложил районният съд в Димитровград на 21-годишната майка, изхвърлила бебето си в контейнер за смет.

Присъдата на жената с инициали Я. А. е по обвинителен акт на Районна прокуратура – Хасково. Я. А. е призната за виновна за това, че на 26 срещу 27 март 2022 г. в  жилище в Димитровград, като майка, след раждането умишлено е умъртвила новородената си рожба от мъжки пол – престъпление по чл.120 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 26 срещу 27 март 2022 г. майката била в дома си в гр. Димитровград. Там се намирали двете й малолетни деца и неин познат. Същата вечер тя родила в банята доносено и жизненоспособно дете от мъжки пол. За новороденото бебе не били положени грижи. То било оставено в банята, завито в хавлия, и около един час след раждането е починало. На 28 март г. Я.А. поставила телцето на мъртвото бебе в платнена чанта и го изхвърлила в близкия контейнер за смет. Същия ден, около 14,40 ч., бебето било открито от гражданка, която подала сигнал в РУ-Димитровград.

На делото прокурорът е пледирал на Я.А. да бъде наложена ефективна присъда. Предстои да бъде внесен протест от Районна прокуратура-Хасково срещу така наложеното наказание от съда, информират от Апелативна прокуратура – Пловдив.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук