Гоблени разкриват женската душа в зала „Асен Крайшников“

контакти

Гоблени разкриват женската душа в димитровградската зала „Асен Крайшников“. В това се убедиха посетителите при откриването на мартенска изложба, представяща 80 извезани произведения на 17 автори.

Гобленарството е едно от най-изящните изкуства, разкриващо чувствата на гобленарката. Творенията на всяка една показват кога тя е тъжна, кога щастлива, кога е уморена… В гоблените откриваме част от нас и нещата от живота. С тези думи откри експозицията председателят на местния парламент и кандидат за депутат от ГЕРБ Гергана Кръстева, която също има опит с направата на изтъкани произведения.

Изложбата е посветена на 70-годишнината от основаването на Димитровград и 15-годишнината на читалище „Култура 2002“. Откриването й бе и по повод деня на Баба Марта и началото на женския месец март. В такъв дух Гергана Кръстева подари мартеница на секретаря на Клуба на дейците на културата Анелия Радева, с пожелание за здраве и успехи.

Подредените пана доказват, че интересът към ръкоделието не е спаднал, напротив, подчерта председателят на постоянната комисия по култура в ОбС Гроздан Грозев. Той пожела подобни инициативи да станат традиция в началото на март през следващите години.

Гоблените са избродирани с много любов. Всяка една жена е вложила сърцето си в тях. Това каза председателят на читалището Здравка Ангелова, която призова хората да посетят изложбата и да се докоснат до уникалното изкуство. Уточни, че на 3 март изложбата ще е отворена за посетители от 11:00 до 15:00 часа. Следващата седмица, от понеделник до петък, паната ще могат да бъдат видени от 11:00 до 13:00 и от 15:00 до 17:00 часа.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

2 КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук